Geniet het hele jaar door van je terras met een steel look glazen schuifwand

Als je een terras hebt dan is dat natuurlijk heerlijk. Lekker genieten van de zon of van lange zwoele zomeravonden. Maar als de herfst zijn intrede doet of als het voorjaar nog aan de frisse kant is dan zit buiten zijn er niet in. Meestal te koud en te veel wind. Daar kun je nu heel eenvoudig wat aan doen met een steel look glazen schuifwand voor je overkapping of veranda. Dan is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven!

Maak een fijne plek van je buitenruimte

Met een steel look glazen schuifwand maak je van je terras onder de overkapping of van je veranda een fijne plek om te chillen of te werken. Doordat de wand de wind tegenhoudt kun je al vroeg in het voorjaar naar buiten. Lekker op je terras ontbijten of lunchen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook steeds meer mensen die thuiswerken. Dat kan in veel gevallen ook prima buiten als je tenminste een goede stoel en tafel hebt voor je laptop. En als je vrij bent dan geniet je van een goed glas wijn of goede gesprekken met vrienden tot laat op de avond.

Laat je kinderen veilig buitenspelen

Je jonge kinderen buiten laten spelen kan vaak alleen maar onder toezicht. Als je een veranda hebt dan bestaat het risico dat ze van de trap vallen als ze nog peuter zijn. Een wat ouder kind kan ongemerkt aan de wandel gaan en er vandoor gaan. Maar als je je veranda of overkapping afsluit met een steel look glazen schuifwand dan is dat risico er niet. Dan kan de kleine gewoon lekker naar buiten. Lekker spelen op een speelkleed en genieten van de zonnestralen. Jij kunt als ouder met een schuin oog toezicht houden in plaats van als een waakhond op je kind te moeten letten.

Je huisdieren veilig naar buiten met glazen schuifwand overkapping steellook

Als je een hond of kat hebt dan willen die natuurlijk ook genieten van het buiten zijn. De hond gaat een paar keer per dag mee voor zijn wandeling, maar moet zich ook urenlang zonder zijn baas vermaken. De kat laat je beter niet los buiten lopen. De kans dat hij wordt aangereden is aanwezig. Of hij gaat bij de buren op bezoek om daar ongewenst zijn behoefte in hun keurig aangeharkte tuin te doen. Zet je terras af met een overkapping en een fraaie steel look schuifdeuren veranda en ook Felix kan lekker naar buiten zonder dat hij er vandoor kan gaan om kattenkwaad in de buurt uit te halen.

Is mijn tuin geschikt voor steel look glazen schuifwanden?

Als je tuin is voorzien van een terrasoverkapping of als je een veranda hebt dan is deze in veel gevallen geschikt voor een glazen schuifwand overkapping steellook. Deze kunnen namelijk perfect op maat gemaakt worden. Het moet dus al heel vreemd lopen wil jouw terras of veranda niet kunnen worden voorzien van zo’n mooie schuifwand van glas. Uiteraard is het heel belangrijk om de wand precies o maat te laten maken. Als je zelf monteert is het daarom belangrijk om zeer nauwkeurig de benodigde maten op te nemen. Alleen dan weet je zeker dat de plaatsing van je nieuwe steel look schuifdeuren veranda zonder problemen zal verlopen.

Bespaar energie met een steel look schuifwand

Als je ook in het voor- en naseizoen buiten wilt kunnen zitten dan is terrasverwarming natuurlijk heel aangenaam. Hiervoor kun je een allesbrander gebruiken, maar uiteraard ook een elektrische kachel of een kachel op fossiele brandstof. De steel look schuifdeuren veranda zorgen ervoor dat de warmte niet vervliegt. Zo blijft je terras heerlijk warm zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen. Zorg bij het gebruik van een vuurschaal of tuinhaard wel voor voldoende ventilatie. Doe je dat niet dan kan er te veel koolmonoxide in de lucht komen en dat is erg gevaarlijk.

Verschillende modellen schuifwanden

Als je een steel look schuifdeuren veranda wilt laten plaatsen onder je overkapping of op de veranda dan kun je kiezen uit verschillende modellen. Die hebben wel allemaal een aantal positieve kenmerken gemeen:

  • Ze worden gemonteerd met een lage instap, zodat je niet struikelt als je naar binnen of naar buiten gaat
  • Ze zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen
  • Ze zijn op maat te maken
  • De schuifwand wordt voorzien van hoogwaardig veiligheidsglas
  • De wand is simpel te openen en te sluiten, hier is niet extreem veel kracht voor nodig

Een schuifwand is dus een prima oplossing voor heel veel situaties

Verfraai je terras met een mooie schuifwand van glas

Ben je aan het nadenken over de inrichting van je terras? Een mooie overkapping is natuurlijk ideaal. Duurzaam en stijlvol, met een veel langere levensduur dan het gemiddelde zonnescherm. Maar de voorzijde blijft open, en dat is toch wel een nadeel. Als de wind verkeerd staat dan waai je weg als je buiten wilt zitten. Als het regent bestaat de kans dat de neerslag ook onder de overkapping terechtkomt. Dan kun je nog je tuin set met kussens niet buiten laten in de zomer. Deze problemen los je eenvoudig op met een steel look glazen schuifwand. Die wordt onder de overkapping geplaatst en al je bezwaren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Zo wordt je glazen schuifwand overkapping steellook een veilige plek

Een huis met een veranda, heel wat mensen dromen ervan: een huis met een veranda. Maar zo’n verhoogd terras heeft wel als nadeel dat je peuter in een onbewaakt moment van de trap kan rollen. Ongewenste gasten kunnen zomaar je terras op stappen. Je kunt kiezen voor een steel look glazen schuifwand met slot. Als je niet aanwezig bent of als je kind buiten speelt zonder dat je voortdurend toezicht wilt houden dan kun je het slot gebruiken voor extra veiligheid. Een slot is als optie leverbaar bij een glazen schuifwand. Vergeet dus niet om aan te geven dat je dit wilt als je jouw nieuwe afscheiding voor de veranda gaat bestellen.

Schuifwanden van glas in diverse kleuren

Een glazen schuifwand is leverbaar in verschillende kleuren. Je kunt de kleur dus aanpassen aan je eigen smaak of afstemmen op de kleur van de veranda of de terrasoverkapping. Het aantal beschikbare kleuren waar je uit kunt kiezen is afhankelijk van het merk schuifwand dat je bestelt. De standaard kleuren zijn: wit, antraciet en mat zwart. Alle schuifwanden met glas zijn volledig op maat te maken. Vanzelfsprekend zit hier wel een maximum aan. Grotere panelen zijn ook lastig te vervoeren en te monteren. Maar voor iedere situatie is wel een oplossing te bedenken.

De levensduur

Op de meeste steel look schuifwanden krijg je minimaal 10 jaar garantie. Dat wil niet zeggen dat de wand na die tien jaar vervangen moet worden. In de meeste gevallen gaat hij veel langer mee. Maar de fabrikanten zijn zo overtuigd van de kwaliteit van hun product dat ze tien jaar garantie met een gerust hart durven geven. Mocht er tijdens de garantieperiode een fabricage- of montagefout aan het licht komen dan wordt het probleem kosteloos opgelost.

Veiligheid voor alles met een steel look glazen schuifwand

Bij een steel look glazen schuifwand zie je misschien al het horror scenario voor je dat er iemand doorheen valt. Dat zal echter niet snel gebeuren. De glazen schuifwanden worden geleverd met veiligheidsglas dat 8 of 10 cm dik is. Daar valt zelfs een volwassen persoon niet zomaar doorheen. Daarnaast wordt de wand geleverd met een onder rail die zo laag mogelijk is. De kans dat je daarover struikelt is daardoor ook uitermate klein. De wand loopt vederlicht op de rails en kun je dus zonder problemen openen en sluiten zonder dat je hiervoor extreem veel kracht hoeft te zetten. Op die manier kun je ook direct het terras verlaten als er een noodsituatie is. Je hoeft niet bang te zijn dat je in de paniek die mogelijk ontstaat de deur niet snel genoeg open krijgt.

Optimale privacy

Een glazen schuifwand overkapping steellook biedt je optimale privacy. Je kunt heerlijk genieten van het buiten zijn. Geluiden van de omgeving worden grotendeels afgeschermd door de schuifwand. Je hoeft niet zonder dat je het wilt mee te genieten van wat er in de tuinen van de buren gebeurt. Andersom krijgen zij ook niet alles mee van wat er zich op jouw terras afspeelt. Veel mensen zijn gesteld op hun privacy. In dat geval kunnen glazen schuifwanden een uitkomst zijn.

Een fraaie afwerking voor je veranda of terras

Als je hebt geïnvesteerd in een mooie terrasoverkapping of een mooie veranda hebt gemaakt, dan is een glazen schuifwand overkapping steellook dé voor je project. Hiermee maak je het geheel af en zorg je ervoor dat de buitenruimte een plek wordt waar je een groot deel van het jaar tijd kunt doorbrengen. Een fraai afgewerkt terras maakt je huis ook een gewild object bij verkoop, dus ook dat kan nog een pluspunt zijn. Al maak je je comfortabele terras natuurlijk in de eerste plaats om er zelf vele jaren van te kunnen genieten.

Een complete terrasoverkapping met een steel look glazen schuifwand

Als je je terras grondig wilt aanpakken dan is het natuurlijk het handigst om alles in één keer te doen. Begin bij de bodembedekking met mooie stenen of tegels. Richt het terras leuk in met een hippe tuinset, mooie potten of bakken met planten en voor de koude avonden een fraaie tuinhaard. Wil je lekker droog zitten dan moet er een duurzame terrasoverkapping komen. En als je ook nog verschoond wilt blijven van wind en regen dan kies je voor een fraaie glazen schuifwand overkapping steellook voor je terras. Dan is het helemaal af en kun je bijna het hele jaar door lekker buiten zitten. Je huisdieren kunnen veilig naar buiten. De kinderen kunnen lekker buiten spelen ook als je niet voortdurend toezicht kunt houden of er niemand wegloopt.

Laten monteren of zelf doen?

Als je graag een glazen schuifwand wilt dan kun je die zelf plaatsen als je een beetje handig bent. Zorg er wel voor dat je bij het inmeten van de schuifwand de juiste maten opneemt zodat je bij het monteren niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Als je kiest voor montage door de leverancier dan is dat natuurlijk altijd de fijnste oplossing. Dan wordt al het werk uit handen genomen. De plaatsing van glazen schuifwanden is vrijwel altijd in een paar uur gereed. Dezelfde dag nog kun je genieten van een heerlijk beschut en comfortabel terras of een fijne afgeschermde veranda. Nu is het wachten op enigszins aangename temperaturen en liefst een zonnetje en je kunt lekker genieten van het buiten zijn.

Het onderhoud van een glazen schuifwand

Een glazen schuifwand overkapping steellook heeft maar heel weinig onderhoud. Het glas kun je reinigen zoals je dat ook met de ramen van je huis doet. Dus gewoon met een sopje met een reinigingsmiddel voor glas. Ook de rails waar de wand in loopt zijn gemakkelijk schoon te maken met een doek met een milde allesreiniger. Als het glas weer lekker fris is dan ga je met des te meer plezier naar buiten. Omdat de steel look schuifdeuren veranda geen materialen bevat die gaan roesten of moeten worden geschilderd hoef je je over verder kostbaar en tijdrovend onderhoud geen zorgen te maken.

Neem contact op voor meer informatie

Overweeg je het plaatsen van een glazen schuifwand overkapping steellook op je veranda of onder je overkapping? Neem dan contact op voor meer informatie. Bekijk de verschillende mogelijkheden op de website en vraag een vrijblijvende offerte aan. De contactgegevens vind je op de website. Hier kun je uiteraard ook gebruik van maken als je nog aanvullende vragen hebt voordat je besluit of je ook zo’n fraaie glazen schuifwand voor je terras wilt.

De gemiddelde levertijd is tussen de 4 en 6 weken na goedkeuring offerte.